De cyclus van het leven - Op ontdekkingsreis door Nederland

algemeen

Algemene informatie

Tussen Leeuwarden en Maastricht

De sprookjesachtige sfeer in Drenthe. De idyllische plaatsjes van het Limburgse heuvelland. Duivels Gelderland. Het betoverende Friesland. De schatten van Brabant, diep verstopt in het bos. Nederland, volgebouwd, verkaveld land waar op het eerste gezicht niet veel historie bewaard is gebleven, blijkt als je beter kijkt veel prachtige en treffende plekken te herbergen. Plaatsen die je raken. Zelfs dode plekken hebben nog volop leven. Dat gaan we deze week ontdekken.

reisinfo

Reisinfo

Intensief en ontspannen

Hunebedden, pittoreske kapelletjes, kerkjes, grafheuvels en paalgraven. Dat soort plekken, tussen Maastricht en Leeuwarden, staan centraal tijdens deze zevendaagse reis. We proeven er de sfeer en de energie, en kijken vooral wat deze met ons doen. Naast het bezoeken van de verschillende locaties houden we regelmatig workshops waarin we terugkijken hoe jij de locaties hebt ervaren.

 

 

Dagindeling  

De algemene dagindeling is als volgt:

 • Van 8 tot 9 uur ontbijten we en spreken we de dag door;
 • Hierna rijden we naar een of twee historische plaatsen en gaan we ervaren wat de locaties met ons doen;
 • Dan rijden we, met een tussenstop voor boodschappen, naar een picknickplaats of terug naar onze verblijfslocatie voor de lunch.
 • Na de lunch houden we een workshop en bespreken we de dag na onder het genot van een drankje;
 • We sluiten af met een diner.
programma

Programma

Het programma ziet er als volgt uit (onder voorbehoud en afhankelijk van het weer, seizoen, openingstijden, etc):

Dag 1

Deze dag ontmoeten we elkaar op onze verblijfslocatie. We houden een eerste workshop, waarna borrel en diner volgen.

Dag 2 tot en met dag 6

De dagen die volgen reizen we tussen Maastricht en Leeuwarden naar verschillende voellocaties. Op het programma staan o.a. de hunebedden in Drenthe, de Duivelsberg in Gelderland, Grafheuvels en paalgraven in Brabant, kapelletjes in Friesland, Drenthe en Limburg.

Dag 7

We sluiten deze dag af met een gezamenlijk ontbijt en bezoeken nog een laatste locatie of houden nog een laatste workshop.

praktisch

Praktisch

Het verblijf
We verblijven in de buurt van Nijmegen in een groot huis met verschillende twee-, drie- en vierpersoonskamers, een prettige eetruimte en ruimte voor de workshops. Voor ontbijt, lunch en diner wordt gezorgd. We eten wat de pot schaft, maar je kunt bij je aanmelding altijd aangeven of je allergieën hebt of bijvoorbeeld vegetariër bent.

 

De kamers

Je slaapt met twee, drie of vier personen op een kamer. Wil je een kamer voor jou alleen, dan betaal je een toeslag. Het aantal eenpersoonskamers is beperkt dus we kunnen niet altijd aan dit verzoek voldoen!

 

Vervoer
We rijden, eventueel om de beurt, in eigen auto’s naar de locaties toe. Kom je zonder (huur)auto? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je dan eventueel ook tegen meerkosten meenemen in onze bus.

 

Conditie
Om deel te nemen aan deze reis is het nodig dat je over een basisconditie beschikt. Een uurtje wandelen moet geen probleem vormen. Verder heb je een paar goede wandelschoenen nodig en kleding voor verschillende weertypes.

 

De workshops
De workshops worden begeleid door Pierre Rooymans. Hij geeft al jaren trainingen, workshops en familieopstellingen in Cursuscentrum De Smederij. Voor meer info kijk je op www.desmederij.nl.

 

Lakens en handdoeken
Lakens en handdoeken zijn aanwezig. Neem voor de zekerheid een extra handdoek mee.

 

Verzekering

Je hebt zelf de mogelijkheid een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Minimum aantal deelnemers

Bij minder dan 8 deelnemers kunnen wij de reis annuleren.

prijs

Prijzen

De kosten 

De kosten voor deze reis bedragen: 945 als je met eigen vervoer komt en op basis van een meerpersoonskamer.

Deze kosten zijn gesplitst in

 • de kosten van verblijf en entreegelden: € 600,-;
  Deze kosten betaal je via STO Garant, je ontvangt hier een aparte rekening voor. Bij het boeken betaal je € 15,- adminstratiekosten.
 • de kosten voor de workshops (te voldoen via de betaallink die je via de mail krijgt):  € 345,-.

 

Toeslagen

 • toeslag 1 persoonskamer: in overleg
 • toeslag als je niet met eigen (huur)auto komt: € 100,-

 

Niet inbegrepen kosten

De volgende kosten zijn niet inbegrepen:

 • ontbijt en lunch op de dag van aankomst (neem deze zelf mee!);
 • lunch en diner op de dag van vertrek;
 • eigen consumpties op de locaties;
 • het vervoer naar de locaties.

 

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 

boeken

Boeken

Op ontdekkingsreis door Nederland

Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. Via onderstaande knop vul je het boekingsformulier in en betaal je € 15,- administratiekosten. Wij sturen je gegevens vervolgens door aan STO Garant. Van STO Garant ontvang je de factuur voor deze reis.

Voor de kosten van de workshops ontvang je een aparte betaallink van Cursuscentrum De Smederij.

15,00Momenteel niet beschikbaar

Jura Tekst & Beleid - BélibasteReizen - Dorpsstraat 26 - 6027 PG Soerendonk - KvK 18046816 - M 0646118917 - E info@belibastereizen.nl- Bank NL60 INGB 0004416223