Katharenreis 18 t/m 26 september 2022 (data onder voorbehoud) VOL!!

algemeen

Algemene informatie

Over de Katharen
In de twaalfde eeuw kwam in het zuiden van Frankrijk het katharisme op. De Katharen waren christenen, maar ze interpreteerden de bijbelteksten op een andere manier dan de katholieken. Ze leefden vanuit het hart, inspireerden mensen om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en zich niet te richten op verlossing van buitenaf. Hun overtuigingen werden met open armen ontvangen en de snelle opmars van het Katharisme ontwikkelde zich in de loop van de 12e eeuw al snel tot een bedreiging voor de katholieke kerk.

 

De Paus riep dan ook op tot een kruistocht tegen de Katharen. Jarenlang trok het kruisleger tegen de Katharen van leer en liet het een spoor van plunderingen, verwoestingen en brandstapels achter.

De Katharen zochten hun toevluchtsoord in Kastelen als Puilaurens, Peyrepertuse en Quéribus, hooggelegen op de uitlopers van de Pyreneeën. Hoewel deze burchten onneembaar leken, werd het verzet van de Katharen bloedig gebroken. In 1321 stierf de laatste kathaarse priester Bélibaste op de brandstapel.

reisinfo

Reisinfo

Intensief en ontspannen
Tijdens deze achtdaagse reis treden we in de voetsporen van de Katharen. We bezoeken burchten en kastelen, proeven er de sfeer en de energie, en kijken vooral wat deze met ons doen. Daarnaast houden we regelmatig workshops waarin we terugkijken hoe jij de locaties hebt ervaren. Een mix van cultuur, natuur, systeemopstellingen, zelfinzicht en innerlijke groei maakt deze week tot een intensieve maar ook ontspannen periode.

 

Dagindeling

 • van 8 tot 9 uur ontbijten we gezamenlijk en spreken we de dag door;
 • we rijden dan naar een of twee historische plaatsen;
 • hierna rijden we terug naar onze verblijfslocatie, met een tussenstop voor boodschappen en picknick;
 • vervolgens houden we een workshop en bespreken we de dag na onder het genot van een drankje;
 • we sluiten de dag af met een diner.

Eén middag van deze week is er geen programma.

programma

Programma

Dag 1
Deze dag ontmoeten we elkaar op Domein Bellelauze in Bouriège. We houden een eerste kleine workshop en genieten van een smaakvol diner.

Dag 2 tot en met dag 7

De dagen die volgen bezoeken we (afhankelijk van weer en openingstijden) een deel van de volgende locaties:

Puilaurens, Fenouillet, Rennes le Chateau, Montségur, Arques, Puivert en Saint Hilaire, Peyrepertuse, Queribus, Cucugnan, Fa, Le Bezu, Ornolac, Lastour, Montaillou, Padern, Tuchan, Durban-Corbières, Fontfroide, Foix, Vals, Lastour, Minerve, Termes, Villerouge, Termenes of andere actuele kastelen en de Kathaarse inwijdingsgrotten

Na de excursies houden we een workshop. Eén middag van deze week ben je vrij.

Dag 8
We sluiten deze dag af met een gezamenlijk ontbijt en bezoeken, afhankelijk van de vertrektijd van het vliegtuig, nog een laatste locatie of houden nog een laatste workshop.

praktisch

Praktisch

Het verblijf
We verblijven in familiehotel Bellelauze in Bouriège. Deze locatie wordt gerund door het Belgische echtpaar Ingeborg en Bruno. Ingeborg kookt ‘s avonds een eerlijke maaltijd. We eten wat de pot schaft, maar als je allergieën hebt of vegetariër bent, kun je dit bij je aanmelding aangeven. Er is (afhankelijk van het seizoen) een zwembad en je kunt je strijdlust kwijt bij de tafeltennistafel, een potje jeu de boules of kaartspel.

 

De kamers

Je slaapt met zijn tweeën of drieën op een kamer. Wil je een kamer voor jou alleen, dan betaal je een toeslag. Het aantal eenpersoonskamers is beperkt dus we kunnen niet altijd aan dit verzoek voldoen!

 

Vervoer
We rijden, eventueel om de beurt, in eigen auto’s naar de locaties toe. Kom je zonder auto? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je ook tegen meerkosten ophalen op het vliegveld van Carcassonne.

 

Conditie
Om deel te nemen aan deze reis is het nodig dat je over een basisconditie beschikt. Een uurtje wandelen met een klim moet geen probleem vormen. Verder heb je een paar goede wandelschoenen nodig en kleding voor verschillende weertypes.

 

De workshops
De workshops worden begeleid door Pierre Rooymans. Hij geeft al jaren trainingen, workshops en familieopstellingen in Cursuscentrum De Smederij. Voor meer info kijk je op www.desmederij.nl.

 

Lakens en handdoeken
Als je gebruik wilt maken van het zwembad moet je een eigen badhanddoek meenemen.

 

Verzekering

Je hebt zelf de mogelijkheid een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Minimum aantal deelnemers

Bij minder dan 8 deelnemers kunnen wij de reis annuleren.

prijs

Prijzen

De kosten 

De kosten voor deze reis bedragen: € 1005,- p.p. indien je met eigen vervoer komt en op basis van een meerpersoonskamer.

Deze kosten zijn gesplitst in

 • de kosten van verblijf- en entreegelden: €660,-;
  Deze kosten betaal je via STO Garant, je ontvangt hier een aparte rekening voor. Bij het boeken betaal je € 15,- adminstratiekosten.
 • de kosten voor de workshops (te voldoen via de betaallink die je via de mail krijgt):  €345,-.

 

Toeslagen

 • toeslag 1 persoonskamer: € 150,-
 • toeslag vegetarisch diner: € 5,- per diner (contant af te rekenen op domein Bellelauze)
 • toeslag als je niet met eigen (huur)auto komt: € 175,-
 • toeslag ophaaldienst op vliegveld Carcassonne: in overleg

 

Niet inbegrepen kosten

De volgende kosten zijn niet inbegrepen:

 • ontbijt en lunch op de dag van aankomst (neem deze zelf mee! Bellelauze heeft hier op deze dagen geen mogelijkheden voor);
 • lunch en diner op de dag van vertrek;
 • de borrel en eigen consumpties in de bar;
 • het vervoer tussen Nederland en de verblijfslocatie;
 • het vervoer naar de locaties.

 

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

boeken

Boeken

Katharenreis 18 t/m 26 september 2022 (data onder voorbehoud) VOLGEBOEKT!!!!

Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. Via onderstaande knop (selecteer een kamer) vul je het boekingsformulier in en betaal je € 15,- administratiekosten. Wij sturen je gegevens vervolgens door aan STO Garant. Van STO Garant ontvang je de factuur voor deze reis.

Voor de kosten van de workshops ontvang je een aparte betaallink van Cursuscentrum De Smederij.

Je boeking is pas definitief als de betaling voldaan is.


15,00Selecteer een kamer

Jura Tekst & Beleid - BélibasteReizen - Dorpsstraat 26 - 6027 PG Soerendonk - KvK 18046816 - M 0646118917 - E info@belibastereizen.nl- Bank NL60 INGB 0004416223