Stonehenge & Glastonbury - 15 t/m 22 maart 2024 en 12 t/m 19 april 2024

algemeen

Algemene informatie

Veel te ontdekken
Glastonbury, een plek met bijzondere energieën. Je wordt erdoor bevangen en gevangen. Het raakt je meteen. Glastonbury ligt in het oude Avalon. De mythische sfeer is er nog voelbaar, de verhalen over Koning Arthur, Stonehenge, druïden en Kelten zijn nog hoorbaar. Er is veel te ontdekken. Je wordt niet alleen door de uitstraling, de energieën die er hangen geboeid, ook de natuur is er prachtig. En er is meer; Aan de rand van Avalon zijn veel Neolithische monumenten van circa 2400 tot 2600 jaar voor Christus bewaard gebleven.

reisinfo

Reisinfo

Intensief en ontspannen
Tijdens deze zevendaagse reis bezoeken we verschillende plaatsen in en om Glastonbury, Stonehenge en Averbury. We proeven er de sfeer en de energie, en kijken vooral wat deze met ons doen. Naast het bezoeken van de verschillende locaties houden we regelmatig workshops waarin we terugkijken hoe jij de locaties hebt ervaren.

 

Dagindeling 

De algemene dagindeling is als volgt:

 • Van 8 tot 9 uur ontbijten we en spreken we de dag door;
 • Hierna rijden we naar een historische plaats en gaan we ervaren wat de locaties met ons doen;
 • Dan rijden we, met een tussenstop voor boodschappen, huiswaarts waar de lunch op ons wacht. (De lunch is door deze tijdsindeling vaak pas rond twee uur. Wil je voor die tijd op de locaties iets nuttigen, dan zijn de kosten voor eigen rekening.)
 • Na de lunch houden we een workshop en bespreken we de dag na onder het genot van een drankje;
 • We sluiten af met een diner.

Eén middag is vrij om je eigen gang te gaan.

programma

Programma

Het programma van dag tot dag

Het programma ziet er als volgt uit (onder voorbehoud en afhankelijk van het weer, seizoen, openingstijden, etc):

Dag 1

Deze dag ontmoeten we elkaar op onze verblijfslocatie. We houden een korte bespreking, waarna borrel en diner volgen.

Dag 2 tot en met dag 6

We leggen het programma niet per dag vast omdat we rekening willen kunnen houden met de weersomstandigheden. De dagen die volgen bezoeken we een deel van de volgende locaties:

 • In Glastonbury: De Tor, de Abbey, Challice Well, White spring, Gog en Magog, Weary Hill en de Kerk van Jozef van Arimathrea;
 • Daarnaast de Prehistorische tempels in Stonehenge, Averbury en Cadbury;
 • Verder de kerken in Taunton, Burrowbridge, Welss, Pilton;
 • Daarnaast eventueel nog diverse plaatsen zoals Stanton Drew, Cley Hill, Maiden Castle, Nine Stones.

Zoals vermeld komen niet al deze plaatsen aan bod maar nemen we hieruit een selectie. Zeker is het bezoek aan de Abbey, Challice well, White spring en Stonehenge.

Dag 7

We sluiten deze dag af met een gezamenlijk ontbijt en bezoeken, afhankelijk van de vertrektijd van het vliegtuig, nog een laatste locatie of houden nog een laatste workshop.

praktisch

Praktisch

Het verblijf
We verblijven in een Engels landhuis met verschillende twee-, drie- en vierpersoonskamers, een prettige eetruimte en ruimte voor de workshops. Voor ontbijt, lunch en diner wordt gezorgd. We eten wat de pot schaft, maar je kunt bij je aanmelding altijd aangeven of je allergieën hebt of bijvoorbeeld vegetariër bent.

 

De kamers

Je slaapt met twee, drie of vier personen op een kamer. Wil je een kamer voor jou alleen, dan betaal je een toeslag. Het aantal eenpersoonskamers is beperkt dus we kunnen niet altijd aan dit verzoek voldoen!

 

Vervoer
We rijden, eventueel om de beurt, in eigen auto’s naar de locaties toe. Kom je zonder auto? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je dan eventueel ook tegen meerkosten op laten halen op het vliegveld van Bristol.

 

Conditie
Om deel te nemen aan deze reis is het nodig dat je over een basisconditie beschikt. Een uurtje wandelen met een klim moet geen probleem vormen. Verder heb je een paar goede wandelschoenen nodig en kleding voor verschillende weertypes.

 

De workshops
De workshops worden begeleid door Pierre Rooymans. Hij geeft al jaren trainingen, workshops en familieopstellingen in Cursuscentrum De Smederij. Voor meer info kijk je op www.desmederij.nl.

 

Lakens en handdoeken
Lakens en handdoeken zijn aanwezig. Neem voor de zekerheid een extra handdoek mee.

 

Verzekering

Je hebt zelf de mogelijkheid een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Minimum aantal deelnemers

Bij minder dan 8 deelnemers kunnen wij de reis annuleren.

prijs

Prijzen

De kosten 

De kosten voor deze reis bedragen: € 1295,- indien je met eigen vervoer komt en op basis van een meerpersoonskamer (eenpersoonskamers zijn niet mogelijk).

Deze kosten zijn gesplitst in

 • de kosten van verblijf en entreegelden: €800,-;
  Deze kosten betaal je via STO Garant, je ontvangt hier een aparte rekening voor. Bij het boeken betaal je € 15,- adminstratiekosten.
 • de kosten voor de workshops (te voldoen via de betaallink die je via de mail krijgt):  € 495,-

 

Toeslagen

 • toeslag 1 persoonskamer: n.v.t.
 • toeslag als je niet met eigen (huur)auto komt: € 225,-
 • toeslag ophaaldienst op het vliegveld van Bristol: in overleg

 

Niet inbegrepen kosten

De volgende kosten zijn niet inbegrepen:

 • ontbijt en lunch op de dag van aankomst (neem deze zelf mee!);
 • lunch en diner op de dag van vertrek;
 • eigen consumpties op de locaties die we bezoeken;
 • het vervoer tussen Nederland en de verblijfslocatie;
 • het vervoer naar de locaties.

 

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

boeken

Boeken

Stonehenge-Glastonbury 

Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. Via onderstaande knop vul je het boekingsformulier in en betaal je € 15,- administratiekosten. Wij sturen je gegevens vervolgens door aan STO Garant. Van STO Garant ontvang je de factuur voor deze reis.

Voor de kosten van de workshops ontvang je een aparte betaallink van Cursuscentrum De Smederij.

Boeken voor 12 t/m 19 apr (stonehenge)
Boeken voor 15 t/m 22 maart (niet naar stonehenge maar naar Avebury)

Jura Tekst & Beleid - BélibasteReizen - Dorpsstraat 26 - 6027 PG Soerendonk - KvK 18046816 - M 0646118917 - E info@belibastereizen.nl- Bank NL60 INGB 0004416223